Zadzwoń do nas

605 120 050

lub napisz przystan@tcz.pl
Restauracja: 12.00 - 22.00 Bar: 13.00 - 24.00

8 marca Dzień Kobiet

Zapraszamy wszystkie Panie do spędzenia tych wyjątkowych chwil w Restauracji Przystań. Na tę okazję Szef Kuchni przygotuje specjalne menu.

8 marca będzie obowiązywała skrócona karta menu z wybranymi potrawami.

Koszt 50 zł od osoby do wykorzystania na wybrane pozycje w zestawach menu.

Prosimy o wzcześniejszą rezerwację stolika po nr tel 605 120 050

 

ZESTAW I

Zupa do wyboru

Krem z pomidorów z dodatkiem zapiekanej mozzarelli

Zieleń i biel – dwukolorowa zupa  krem z zielonego groszku i warzyw

Rosół z kury z dodatkiem wołowiny  podawany z domowym makaronem i warzywami

Żurek staropolski na domowym zakwasie z białą kiełbasą wędzonką i jajkiem

Danie główne do wyboru

Pierś z kurczaka w panierce panko  serwowana na duecie fasolki szparagowej  i ziemniaczanym puree

Pierś z kurczaka  otulona boczkiem faszerowana szpinakiem  i suszonymi pomidorami serwowana  z kaszą kuskus  i sosem prowansalskim

Sałatka z grillowanym kurczakiem

Deser do wybory

Deser Pavlova

Sorbet cytrynowy z Martini i zaprawą limonkową

Czekoladowe fondant z gałką lodów waniliowych

Sernik Rosso z musem malinowym

Cena zestawu – 50 zł

 

ZESTAW II

Zupa do wyboru

Krem z pomidorów z dodatkiem zapiekanej mozzarelli

Zieleń i biel – dwukolorowa zupa  krem z zielonego groszku i warzyw

Rosół z kury z dodatkiem wołowiny  podawany z domowym makaronem i warzywami

Żurek staropolski na domowym zakwasie z białą kiełbasą wędzonką i jajkiem

Danie główne do wyboru

Pieczony prasowany boczek  serwowany z kaszą pęczak i karmelizowanymi warzywami

Polędwiczki  w sosie porto z gotowanymi ziemniakami i sałatką Colesław

Deser do wyboru

Deser Pavlova

Sorbet cytrynowy z Martini i zaprawą limonkową

Czekoladowe fondant z gałką lodów waniliowych

Sernik Rosso z musem malinowym

Cena zestawu – 55 zł

 

ZESTAW III

Zupa do wyboru

Krem z pomidorów z dodatkiem zapiekanej mozzarelli

Zieleń i biel – dwukolorowa zupa  krem z zielonego groszku i warzyw

Rosół z kury z dodatkiem wołowiny  podawany z domowym makaronem i warzywami

Żurek staropolski na domowym zakwasie z białą kiełbasą wędzonką i jajkiem

Danie główne do wyboru

Dorada pieczona  serwowana z warzywami w aromatycznych ziołach

Roladka z łososia  podawana na marchewkowym puree z brokułami

Klasyczny stek z Rostbefu serwowany z frytkami typu steakhouse i mixem sałat

Deser do wyboru

Deser Pavlova

Sorbet cytrynowy z Martini i zaprawą limonkową

Czekoladowe fondant z gałką lodów waniliowych

Sernik Rosso z musem malinowym

Cena zestawu – 65 zł